Istine i zablude
o zdravlju.
Eksperti raskrinkavaju najčešće mitove u koje mnogi od nas veruju

Kako nauka i tehnologija napreduju, tako se i informacije menjaju. Dolazi se do novih saznanja i potrebno je s vremena na vreme preispitati određene „činjenice“ koje smo do sada smatrali za apsolutno tačne.

U ovom panelu stručnjaci iz oblasti nauke, medicine i kliničke prakse razbijaju mitove i zablude koje imamo o zdravlju i pružaju nam alternative za neke od najčešćih nezdravih navika.

Govore o tome da li su takozvane „četiri bele smrti“ zaista toliko opasne, kako se pogrešno mogu analizirati laboratorijski nalazi i da li nam krvna slika može jasno ukazati na to da neko boluje od Covid-19 virusa, koliko je zapravo štetan duvanski dim i zašto se nikotin pogrešno smatra glavnim uzročnikom takozvanih „pušačkih bolesti“.

Naši gosti će nas  posavetovali i kako da zdravije živimo, imamo vitku liniju i upoznaće  nas sa alternativnim proizvodima na bazi sagorevanja koji su bolja opcija od nastavka pušenja”.

Gosti panela su: Nutricionista i dijetetičar Jovana Srejić Ferluga; internista hematolog doc. dr sci.med Darko Antić, ekspert za javno zdravlje prim dr Petar Borović i Prof dr Miroslava Nikolić, ekspert tehnologije obrade i prerade duvana.

POVEZANI ČLANCI:

U Srbiji dnevno izbije oko 150 požara, a najčešći uzrok su neugašene cigarete, kako u domaćinstvima, tako i u šumama.
Nema dileme da je pušenje kao navika štetno i za pušače i za njihovu okolinu.
Nije novost da su individualna ložišta jedan od ključnih problema kada je u pitanju zagađenje vazduha.